Chmelařství

04.07.2019 10:47

ZELENÉ ZLATO. KARTELIZACE CHMELAŘSTVÍ V ČESKÝCH ZEMÍCH, 1890–1938 - VOJTĚCH POJAR

Zelené zlato. Kartelizace chmelařství v českých zemích, 1890-1938   Autor: Vojtěch Pojar Vydalo: Národní zemědělské muzeum, s. p. o., 2017 ISBN: 978-80-86874-81-4   Dobré pivo si lze sotva představit bez chmelu. Mezi tradičně největší producenty a...
24.06.2019 08:36

CHMELAŘSTVÍ (ORGANIZACE A TECHNOLOGIE VELKOVÝROBY) - SCC. INŽ. LUBOMÍR VENT A KOLEKTIV

Chmelařství (organizace a technologie velkovýroby) - ScC. Inž. Lubomír Vent a kolektiv   V edičním plánu společnosti Agroscience s.r.o. bylo již dříve rozhodnuto, že budou znovu-vydány v reedici či reprintu některé knihy, které jsou i dnes svým významem nadčasové a mají stále...
25.04.2019 08:48

Rakovnicko a dopady sucha

Rakovnicko a dopady sucha     Ing. Miloslav Klas, CSc., Zemědělská společnost Chrášťany s.r.o. Ing. Michaela Klasová,  Agroscience spol. s.r.o.   Prezentace" Rakovnicko a dopady sucha" ve formátu PPT ke stažení  zde  
23.04.2019 15:19

Příspěvek k částečné mechanizaci zavádění chmele

Příspěvek k částečné mechanizaci zavádění chmele   Ing. Miloslav Klas, CSc.,  Miloslav Klas ml.,  Štěpán Klas, Zemědělská společnost Chrášťany, s.r.o.   Článek vyšel v časopise Chmelařství 4/2019 Ke stažení v...
08.04.2019 10:06

SLEDOVÁNÍ A ANALÝZA NÁKLADŮ A RENTABILITY CHMELE

SLEDOVÁNÍ A ANALÝZA NÁKLADŮ A RENTABILITY CHMELE Ing. Bohdana JANOTOVÁ, Ing. Marcela REMEŠOVÁ Ústav zemědělské ekonomiky a informací v Praze   ABSTRAKT Vývoj nákladů, výnosů a rentability chmele v období 2009-2017 ukazuje, že patří mezi nákladově nejnáročnější plodiny, jak z hlediska...
01.02.2018 09:29

Výnos chmele, obsah alfa hořkých látek, výnos alfa hořkých látek v závislosti na stáří chmelových porostů, na ročním úhrnu slunečního svitu a povětrnostní podmínky v letech 2015, 2016, 2017 Více zde: https://www.zsch.cz/news/vynos-chmele-obsah-alfa-horky

  Výnos chmele, obsah alfa hořkých látek,  výnos alfa hořkých látek v závislosti na stáří chmelových porostů, na ročním úhrnu slunečního svitu a povětrnostní podmínky v letech 2015, 2016, 2017     Ing. Miloslav Klas, CSc.,  Štěpán Klas Zemědělská společnost...
18.05.2017 09:39

Chmelařství - Ing. Dr. František Zima, prof. Ing. Dr. Václav Zázvorka, 1938

Chmelařství - Ing. Dr. František Zima, prof. Ing. Dr. Václav Zázvorka   Důvodem znovuvydání (reprintu) již v roce 1938 vydané publikace bylo to, že  v ČR bylo publikováno již několik i novějších odborných publikací (poslední v roce 1980) na téma pěstování chmele. Kniha z roku 1938 je...
16.03.2017 09:38

Výsadba chmele (agrochemie, kořeny, značkování, vrtání)

Výsadba chmele (agrochemie, kořeny, značkování, vrtání)     Ing. Miloslav Klas, CSc, Ing. Michaela Klasová, Miloslav Klas, ml., Štěpán Klas Zemědělská společnost Chrášťany s.r.o., Chrášťany 270 01, Kněževes,Česká republika www.zsch.cz, e-mail:...
08.05.2015 09:38

Agrochemické vlastnosti půd chmelnic (pH, obsah Ca, P, K, Mg, S, organického uhlíku a poměru K/Mg) v závislosti na půdních horizontech v hloubkách 0-90 cm (0-30 cm, 30-60 cm, 60-90 cm). Více zde: https://www.zsch.cz/news/agrochemicke-vlastnosti-pud-chme

Agrochemické vlastnosti půd chmelnic (pH, obsah Ca, P, K, Mg, S, organického uhlíku a poměru K/Mg) v závislosti na půdních horizontech v hloubkách 0-90 cm (0-30 cm, 30-60 cm, 60-90 cm).      Ing. Miloslav Klas, CSc., Zemědělská společnost Chrášťany s.r.o. Uveřejněno v časopise...
13.02.2015 10:21

CHMEL (HUMULUS LUPULUS)

Chmel (Humulus lupulus) Chmel v minulosti (přibližně kolem let 1997, 2005 a roku 2011) byl zcela neprodejný. Obchodníci jej doporučovali vůbec nesklízet. V ČR docházelo dokonce k jeho  pálení či kompostování, anebo jej byli ochotni nakupovat za ceny, které v žádném případě nepokrývali...

Kontakt

Zemědělská společnost Chrášťany s.r.o.

zschrastany@seznam.cz

Chrášťany 172
p.Kněževes
27001

606 850 755 -ředitel,hlavní agronom
602 400 701 -hlavní chmelař,agronom
732 620 444 -pozemky
(evidence,nájem,pacht,koupě pozemků)
728 399 733 -hlavní mechanizátor,chmelař
313 582 308 - účtárna
313 582 931

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode